Landbouwleven logo

Melkveehouders stuwen bio omhoog

De cijfers van het departement Landbouw en Visserij laten geen plaats voor twijfel: de biosector in Vlaanderen groeit verder. [...] "Vanaf september zijn ook onze dieren omgeschakeld. Dan gaan we bij de coöperatie Biomilk.be."

Landbouwleven logo

Biomilk.be levert voor huismerk Delhaize Bio

Vanaf 1 juli treedt Delhaize naar buiten met biologische melk, room en yoghurt die voor 100  % gegarandeerd Belgisch is. Dat gebeurt onder het merk ‘Delhaize Bio’. Biomilk.be zal minstens 5 miljoen liter melk leveren op jaarbasis. Het is voor ons land zeldzaam dat een supermarkt zo nauw samenwerkt met een coöperatie.

Retail Detail logo

Supermarkt zkt. bioboer om behoefte te bevredigen

De vraag naar biologische voeding overstijgt het aanbod in België: het marktaandeel van verse biovoeding bedraagt zo’n 3,2%, maar slechts 1,2% van de Vlaamse landbouwoppervlakte is voor bio bestemd. [...] Om aan de vraag te voldoen, gaan retailers samenwerkingen aan met de boeren: [...], terwijl Delhaize samenwerkt met de coöperatieve Biomilk.be.

Retail Detail logo

Waarom Passendale een biovariant lanceert

Als eerste A-merk in België lanceert Passendale dit najaar een halfharde biologische kaas. Een logische stap volgens het merk, en een passend antwoord op een groeiende vraag vanuit de markt. [...] De melk wordt opgehaald door de coöperatieve Biomilk.be, die ook levert aan de kaasmakerij in Passendale.

Landbouwleven logo

Melkkoeien en geiten vormen hier een compatibel duo

Op De Speiboerderij in Sint-Lievens-Esse, een deelgemeente van Herzele, boeren 2 generaties tezamen. Wim De Middeleer maakte in 1998 de stap van gangbare naar biologische melkveehouderij. Zoon Jasper en dochter Lore kozen in 2015 voor biologische geiten. Beide sectoren zijn goed te combineren op één bedrijf.